Een goed en natuurlijk hondenleven!
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Bio-Ron  Magnesium Olie

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich er van bewust dat in deze tijd de toevoer van voldoende magnesium een essentiële rol speelt in het lichaam.  
Zo is het bijvoorbeeld een onmisbare co-factor bij ruim 300 enzymmatige reacties. 

Bij topsporters is al langer bekend dat magnesium de prestatie en het uithoudingsvermogen vergroot o.a. door de afgifte van zuurstof naar de spieren en het brein.
Magnesium is essentieel voor de bot opbouw en goed functioneren van de zenuwbanen. 

Het promoot kracht, uithoudingsvermogen EN HEEL BELANGRIJK het zorgt voor diepe ontspanning waardoor er volledig herstel kan plaatsvinden in de spierweefsels.

Alles begint bij de basis

Via voldoende ruwvoer van goede kwaliteit aangevuld met granen zou een paard in principe voldoende magnesium moeten binnenkrijgen, dat wil zeggen als ook de opname processen in de maag en darmen goed verlopen. 

Helaas is het zo dat door wisselende ruwvoer kwaliteit en andere stressoren een goede opname nog wel eens te wensen overlaat.

Daarnaast is ook bekend dat het magnesium gehalte in onze voeding de laatste decennia significant is afgenomen.  ( Bron : levensmiddelen laboratorium Karlsruhe / Sanatorium Obertal )

Door de intensieve voedselproductie wordt de bodemgezondheid sterk verstoord en komt er steeds minder magnesium in ons voedsel terecht, ook door het gebruik en ophoping van round-up in de bodem wordt o.a. de opname van magnesium geblokkeerd.

 

 

 Toevoegen Gebruik komma's om tags te scheiden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen