• Lorem ipsum

Op bezoek bij....... KIVO 'For people who care'

29 Jun 2024
door BoeZLife

OP BEZOEK BIJ............

Logo Kivo

KIVO! 'For people who care'

KIVO Veldhoven Maandag 22 oktober was ik te gast bij KIVO.
 Ik had een afspraak met Esmee van Loon,   kleindochter van   Bert van der Vorst,   oprichter van KIVO en dochter van Cor van   Loon, huidige eigenaar van het bedrijf.

 

 

 

 

 

Het ontstaan van KIVO

In 1972 is Bert van der Vorst begonnen met het maken van
verse vleesvoeding voor zijn honden.

Bert van der VorstHij fokte Engelse Mastiffs en was erg ontevreden over de vachten. Bert dacht dat hij mogelijk iets met voeding kon bereiken en is in zijn keuken begonnen met vleesvoeding samen te stellen uit o.a. kip en bietenpulp. Op een gegeven moment begon hij resultaat te zien, zijn honden zagen er veel beter uit en hij begon prijzen te winnen op de hondenshows. 
Deze resultaten bleven niet onopgemerkt bij andere collega fokkers. Zij wilden dit ook wel, dus maakte Bert meer voeding. Zo is KIVO ontstaan.
De naam van KIVO is een afgeleide van KIp van van der VOrst.
Cor van loon, schoonzoon van Bert van der Vorst en vader van Esmee, heeft KIVO overgenomen en verder uitgebouwd. Over een tijdje hoopt Cor het familiebedrijf aan zijn kinderen, Esmee en Rick, over te kunnen dragen.


KIVO als bedrijf
Winkel Kivo Allerhartelijkst word ik door Esmee van Loon   ontvangen.
 Bij binnenkomst loop ik gelijk de winkel van KIVO   binnen. Wat mij opvalt is het raam wat je als eerste
 ziet. Door dit raam heen kun je heel goed een
 gedeelte van de productie zien.
 Bakken vol met verschillende soorten vlees en  groenten.
 Iedereen is welkom om te zien hoe KIVO hun KVV   producten maakt.


Ik ontmoet daar ook Cor van Loon. In het begin een beetje terughoudend. Hij vertelt mij dat hij zich afvroeg of ze mij wel ook achter de schermen moesten laten kijken. Het ijs is al gauw gebroken. 

Esmee biedt ons koffie aan en komt bij ons zitten. Ik mag alles vragen wat ik wil. Als Cor eenmaal op zijn praatstoel zit lijkt hij in zijn element. Hij vertelt dat zijn zoon Rick, broer van Esmee, niet aanwezig is omdat hij een ernstig ongeluk met de motor heeft gehad en aan het revalideren is. Binnenkort gaat hij weer beginnen met werken.

Vol trots vertelt hij over KIVO. Hoe het vroeger was, in het schuurtje van zijn schoonvader in de Schoolstraat in Veldhoven.
Cor is in 1986 officieel voor zijn schoonvader gaan werken en bij hem in loondienst getreden. In 1990 heeft hij het bedrijf overgenomen.
Kivo bleef doorgroeien en verhuisde naar de Provinciale weg om vervolgens te verhuizen naar de Run in Veldhoven.
Cor vertelt hoe jammer hij het vindt dat zijn schoonvader dit niet meer mee kan maken. Bert van der Vorst in 1999 overleden. Hij is 66 jaar geworden.

KIVO is gestart met verse ingrediënten in hun producten te verwerken en doet dat nog steeds.
Verse vleesvoeding voor de hond zoals opa Bert ooit had bedoeld, van goede kwaliteit zonder toevoeging van (chemische) conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en / of smaakstoffen, e-nummers en kunstmatige vitamines.

Na de koffie leidt Esmee mij rond door het bedrijf.
Ik mag alles zien, vriescellen, het gedeelte waar de grondstoffen binnen komen en ook de productieruimtes beneden en boven.
Ik maak van de gelegenheid gebruik om een paar mooie plaatjes te maken van de grondstoffen.Kivo Grondstoffen collage

Kivo Productieruimte beneden

Beneden in de productie ruimte wordt het vlees en de groenten vermalen.

 

 

 

 

 

KIVO Inpakruimte

Met de goederenlift gaan wij naar de productieruimte boven. De productielift is schoon en ruikt naar schoonmaakmiddelen. In de ruimte boven worden de "darmen" (Het omhulsel van de worsten) gevuld met de verse rauwe gemixte vleesvoeding voor honden en katten. Daarna worden de worsten in dozen verpakt en gaan ze op de kar voor transport naar de vriescel beneden
Er hangt een  goede sfeer en als ik vragen heb is er altijd wel iemand bereidt om uit te leggen hoe iets werkt.

 

Het valt mij op dat er vrolijk en hard wordt gewerkt.
Het personeel Kivo kar met dozenneuriet mee met de muziek en maakt grapjes met elkaar.

 

 

 

 

 KIVO Cor en Esmee
Dank je wel Cor en Esmee voor het vertrouwen, jullie tijd en de moeite die jullie
hebben genomen om mij rond te leiden in jullie bedrijf en om mij het verhaal achter KIVO
te vertellen.
Wij wensen Rick veel voorspoed bij zijn revalidatie en wellicht ontmoeten wij hem nog 
eens een andere keer bij dit familiebedrijf waar het ondernemerschap en enthousiasme
vanaf spat! 

Voor de producten van KIVO klik hier!

 

Note!
Omdat honden Carnivoren*  en katten Obligate Carnivoren* zijn en wij van mening zijn dat een huisdier recht heeft op een zo natuurlijk mogelijke voeding om hem een gezond leven te bieden adviseren wij kant en klare diepvries vleesvoeding. Ook wel KVV genoemd. Een voeding die dicht bij de natuur staat en helemaal compleet is zodat jouw hond niets te kort komt.
Hiernaast verkopen wij onderdelen voor BARF (Bones And Raw Food of Biological Aproppiate Raw Food). 

Transparantie vinden wij heel belangrijk omdat wij onze klanten willen vertellen wat er in het eten van hun huisdier wordt verwerkt en hoe de producten voor hun huisdieren, hun gezinsleden, worden gemaakt. Om deze reden verkopen wij alleen producten van bedrijven waar wij welkom zijn om het productieproces te bekijken. Zo kunnen wij zien wat er voor bestanddelen in de voeding worden verwerkt of de kwaliteit goed is en hoe een product wordt gemaakt en wat de filosofie is achter deze bedrijven. Dit vertellen wij weer aan onze klanten.

 

* Carnivoor

Een carnivoor is een vleeseter.
Bij zoogdieren valt het verschil tussen Carnivoren, Herbivoren (planteneters) en Omnivoren (alleseters) goed te zien aan de lengte van het darmstelsel en aan het gebit. Bij vleeseters is het darmstelsel veel korter dan bij Omnivoren en Herbivoren. Carnivoren zijn vaak roofdieren. Voorbeelden van Carnivoren zijn leeuwen, tijgers, vossen, wolven enz. Maar ook onze honden zijn Carnivoren.

De hond is voortgekomen uit minder schuwe wolven. Zij zochten aansluiting bij mensen en ruimden de voedselresten op en vormden een natuurlijk bewakingssysteem. Ze aten met de pot mee, bijvoorbeeld de karkassen van prooidieren. Dit stelde de hond in staat om te overleven op een wisselend dieet. Het is echter gebleken dat dit wisselende dieet niet zorgt voor een optimale gezondheid. Een hond kan overleven zonder vlees, maar of dat gezond is is een heel ander verhaal. Een hond gedijt het beste op een verse complete vleesvoeding (KVV) of BARF (Bones And Raw Food) 

* Obligate Carnivoor

Een kat is een obligate carnivoor. Deze strikte carnivoren moeten vlees eten om te kunnen overleven. De stofwisseling van de kat is ingesteld op een dieet van enkel dierlijke producten. Een kat is niet instaat om de benodigde voedingsstoffen uit plantaardig voedsel te halen. Wil je dat jouw kat gezond oud wordt? Geef hem dan vlees!
Een kat gedijt het beste op een verse complete vleesvoeding (KVV) of BARF (Bones And Raw Food) 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
← Keer terug naar de backoffice    Dit is onze nieuwe website. Mocht u opmerkingen hebben, dan horen wij dit graag. Verbergen